Rotary club Heist-op-den-Berg

Op 27 januari 1983 vond, op initiatief van meterclub Rc Aarschot, de stichtingsvergadering plaats. Op 24 maart 1983 ontving de club reeds haar officiële erkenning en op 25 juni van dat jaar kon op de Heistse schaatsbaan - voor de gelegenheid ontdaan van ijs - de clubkeure worden overhandigd.

We startten met 25 actieve en vooral jonge leden (onze benjamin was amper 24 jaar oud). Het enthousiasme uit de begindagen is trouwens nooit uit de club verdwenen. Vandaag bestaat Rc Heist-op-den-Berg uit 40 leden. Slechts enkele van de stichtende leden hebben de club ondertussen verlaten. Jammer genoeg zijn drie van de pioniers ons vroegtijdig ontvallen.
Van bij de start hebben de verschillende commissies niet stilgezeten. Zo zorgde de commissie Internationale Actie al gauw voor twee contactclubs: Rc Rheda-Wiedenbruck (Duitsland) en Rc Sliedrecht (Nederland). Met beide clubs onderhouden we nog steeds nauwe contacten.
Ook de echtgenotes van onze leden organiseerden zich, en zo kwam een bloeiende Inner Wheelclub tot stand.

De commissie Nieuwe Generaties zorgde voor een aantal jeugduitwisselingen in het kader van HEP en SEP, en hielp - samen met Rc Aarschot - een Rotaractclub op weg.
Al van bij het prille begin heeft Rc Heist-op-den-Berg zich het lot aangetrokken van de minstbedeelden. Zo werd er bijvoorbeeld heel wat aandacht besteed aan de noden van het 'Instituut Mevr. Govaerts', een school voor buitengewoon onderwijs waar matig en licht mentaal gehandicapte kinderen en leerlingen met karakterstoornissen een aangepaste opvoeding en onderwijs genieten.

Tal van projecten volgden, onder meer steun voor de Rode Kruisafdeling Heist-op-den-Berg, de organisatie van vakantiekampen voor kinderen met brandwonden, hulp bij de Cyclocoeur-fietstoer voor blinden en slechtzienden en bijstand voor lokale opvangtehuizen voor jongeren. Maar de ambities van de club reikten verder. Zo werd Nethedal geboren.
Onze wekelijkse vergaderingen vinden plaats in “ De Maalderij”, Liersestwg 283 te Heist op den Berg.  Telefoonnummer: 015 25 01 38

Wekelijkse vergaderingen:
nze wekelijkse vergaderingen vinden plaats in “ De Maalderij”,
Liersestwg 283 te Heist op den Berg.
Telefoonnummer: 015 25 01 38
Elke donderdag om 12u.
Elke 4de donderdag van de maand om 19u.
Elke 5de donderdag van de maand is het "ladies night".
Voor meer informatie kan u steeds terecht bij onze secretaris Benedict Cuypers.